4 familjevänliga reptil husdjur

  1. Skäggiga drakar

Det finns inget mer spännande än att berätta för någon att du äger en drake eller två. Skäggiga drakar är en typ av ödla som kan leva 7-10 år och växa upp till två fot lång.
Exo Terra Vuxen Bearded Dragon Starter Kit

Handla Skäggig Drake Leveranser

Viktiga förnödenheter för skäggiga drakar:

stort glasterrarium med lock sand substrat och dekorativa trädgrenar vinstockar och stockar för klättring

Belysning & temperatur

En Beardies hem kräver speciell reptiluppvärmning och UVB-belysning för att hjälpa djuret att reglera kroppstemperaturen och hjälpa till vid matsmältningen. Det varmaste området i hans hölje bör vara runt 90-105F, med svalare områden i mitten av 70–talet. din nya reptil kommer att behöva berggrottor att gömma sig för att hålla sig sval, basking lampor för att öka sin temperatur och en bergvärmare för att hålla sig extra varm.
Kost & vatten

På tal om matsmältning, skäggiga via snorbilligt som du kan köpa saker till din reptil ska njuta av en levande diet. De mumsa på syrsor, mjölmask och färska grönsaker inklusive grönkål, senap greener, gul squash, zucchini och morötter. Vissa skäggiga drakar föredrar torkade insekter och grönsaker hydratiserade med varmt vatten. Experiment för att se vilket ditt husdjur föredrar i sin dagliga kost. Damm också måltiderna med kalciumkraft två gånger i veckan för att hålla dina Beardies ben friska.

När det gäller att tillhandahålla vatten behöver du en fuktmätare och programmerbar mister eller vattenfylld sprayflaska. Skäggiga drakar kräver en fuktig miljö så att de kan absorbera vätskor genom huden. De gillar också att slicka vatten från sina egna näsor med sina långa, utskjutande tungor.

  1. Turtle

När det gäller sköldpaddor, Bestäm om du vill ha en art som bor i ett akvarium fyllt med vatten, eller en som bor på land. Båda är roliga att titta på, men har mycket olika habitat inställningar.
Aqua Kultur Turtle & Vattenlevande Reptiler Livsmiljö Starter Kit, 10 liters kapacitet

Handla Sköldpadda Leveranser
Vattenlevande sköldpaddor

Red-eared sliders är en populär vattenlevande sort som växer till 6-10 inches lång och lever 20 år eller mer. Börja med en grundläggande 10–eller 20-gallon aquatic turtle kit för en till två sköldpaddor, för att säkerställa att du får allt som behövs, inklusive:

tank lock till låsskärmen vattenfilter UVB belysning värmelampa

Sedan dekorera med en flytande basking plattform eller docka, faux växter, stora stenar och grus på botten av tanken för att replikera en damm scen.

Plocka upp lite flytande pelletsmat (eller färska minnows!) för dagliga matningar, och du kommer att vara redo att gå.
Landlevande sköldpaddor

Om du föredrar en sköldpadda som bor på land, överväga en sköldpadda. Vissa sorter bo så liten som 6-10 inches i diameter när full storlek, medan andra kan växa till att vara så stor som en stor hund och leva över 50 år. Forskning specifika arter du har ögonen på, och vara redo för engagemang innan du gör några inköp.

Kost

Sköldpaddor älskar konserverad eller färsk frukt och grönsaker (särskilt kale, bananer, grönkål, maskrosor, squash, paprika) dammas med kalciumpulver två gånger i veckan och en tillfällig levande protein behandla som daggmaskar, mjölmaskar eller syrsor.

Miljö

En grundläggande reptil terrarium för en sköldpadda ska vara lång med minimal höjd, eftersom de inte klättrar. Ställ in höljet för att replikera en skogsscen:

mulch eller jord substrat att gräva i loggar eller lövverk att gömma sig under en låg maträtt att kliva in en grund men bred skål med vatten för blötläggning och dricks

Sköldpaddor behöver också extern värme och Belysning, ungefär som den skäggiga draken.

  1. Ormar

Oavsett om du väljer en färgstark majsorm eller en nyfiken bollpyton, blir ormar mycket personliga under deras 15-20 års livslängd och skonsamma att hantera när de ges regelbunden uppmärksamhet.
Miljö
Zoo Meds ReptiHabitat NT-S21 Orm Terrarium Kit, 20 gal

Butiken Orm Leveranser

Ungefär som skäggiga drakar kräver ormar en varm livsmiljö som möjliggör klättring och gömning. Arten av orm (öken eller skog) hjälper till att bestämma vad sängkläder som ska användas i reptilmiljön. Vissa typer av ormar, som strumpeband, föredrar en stor vattenskål som rymmer ett snabbt dopp för att hjälpa till med att kasta eller möjlighet att fånga en minnow till middag.

Vissa arter av ormar, som bollen python, kan växa till 4-6 fot i längd. En 75-gallon reptilbur eller större kommer att behövas när husdjuret når sin fulla storlek. Det är bäst att hysa en orm per livsmiljö.
Kost

Ormar äter en levande diet, allt från syrsor och mjölkmaskar, till små möss, fisk och fullstora råttor. Ta hänsyn till detta när du väljer ett husdjur, eftersom levande utfodring kan vara svårt för vissa människor att administrera och övervaka. Tips: lämna aldrig en sällskapsdjur orm obevakad med levande mat.

  1. Geckos
    Exo Terra Crested Gecko Livsmiljö Kit, Små

Handla Gecko Supplies

En otroligt foglig och vänlig gecko är den rosa, bruna och gula leopard gecko. De kan leva solo eller några honor kan hysa tillsammans i upp till 10 år. Leopard geckos växa till 8-9 inches lång och utveckla en tjock svans när friska.
Kost

Geckos njuta av en hög protein, icke-vegetabilisk kost inklusive konserverad, kalcium gut-laddade syrsor eller en blandning av torkade flugor, kalcium och insekter. Du kan också mata dem levande syrsor, vax maskar och mjölmask dammas med kalciumpulver.
Miljö

Liksom sköldpaddor njuter geckos också av stora vattenskålar för blötläggning, vilket hjälper dem att kasta sin hud som en orm!

Din gecko kommer att vara mest mysigt i ett uppvärmt glasakvarium dekorerat med klättringsgrenar, berggrottor, en mjuk sandgolvmatta (inte lös sand) och dag/natt reptilvärmelampor med temperaturer från 70-90f inom livsmiljön.