VPN-kryptering = privat WiFi

Det är inte möjligt att berätta vem du är, vad du har på dig, eller vad (eller ens om!) du bär. Heck, VPN-kryptering är så säker att de inte ens kan berätta vilket fordon du drog ut ur garaget, om du går, eller om du flyger en helikopter från bakgården.

Ingen ser mer än en slumpmässig oskärpa som går från din plats till den virtuella privata nätverksservern. Det är allt de ser. Den viktiga punkten här är att de bara ser en pågående anonym oskärpa som går in i VPN-servern.
Fjärr-VPN dekrypterar dina data och döljer din identitet

Nu kommer du åt och passerar via den virtuella privata nätverksservern. I vårt shoppingscenario ser VPN-fjärrservern ut som ett obeskrivligt distributionscenter i vilken del av världen du väljer att tydligen ansluta till webben.

Många anonyma människor kommer och går igenom säkerhetsdörrarna i denna VPN “distributionscenter.” När ditt suddiga formulär kommer in på servern försvinner du helt.

Allt någon vet är att du, någon annan, eller ens din internet kapabel väckarklocka gick någonstans. Ingen kan se vart du har tagit vägen. De kan inte ens se när eller om du lämnade distributionscentralen. Välkommen till din privata adress och virtuella identitet.
VPN samla resurser för din räkning

När du tar dig till den avsedda destinationen bär du din hemliga identitet. Den här identifieringen tillhandahålls av VPN-servern. En gigantisk skara andra människor (privata nätverkstrafikanslutningar) kommer och går i liknande förklädnader.

Du kan nu besöka köpcentret och göra dina inköp med ingen veta vem du är eller ens vilket land du kom ifrån. Du verkar vara en anonym enhet (att du är en person är inte ens uppenbart) varifrån du väljer att berätta för världen du är (din valda Stort megatest av vpn-tjänster som gör dig anonym på nätet region).

Det är ingens verksamhet oavsett om du besöker apoteket för svamp kliar medicin, tillgång till jordbrukarnas marknad för lokalt odlade ekologiska rutabagas, eller kontakt med den vuxna bokhandeln för en XXX-film. De produkter du köper, val du gör, och dom av dig själv är nu din ensam.
VPN-server krypterar och returnerar insamlade data till dig

När du kommer tillbaka till nätverket distributionscentralen, säkerhet än en gång suddar du bortom erkännande för att skydda din integritet på returresa till din fysiska lacale. Du flyger som vinden genom en skyddad tunnel och anländer säkert hemma med dina inköp, osedda.
Lokala VPN-klient dekrypterar resultat

Ännu en gång i de skyddade gränserna för hemmet, klientprotokollet returnerar dig till ditt normala jag. Ge dessa rutabegas en bra tvätt innan du lagar dem.