Vad har vaping utredningar hittills hittat?

Den federala utredningen av sambandet mellan vaping och svåra lungsjukdomar pågår och har inte identifierat en orsak, men alla rapporterade fall har indikerat användningen av e-cigarettprodukter och vissa patienter har rapporterat med hjälp av e-cigaretter som innehåller Cannabinoid produkter, såsom THC.


Det finns också separata utredningar som utförs i skilda stater.
New York Health tjänstemän sade förra veckan att extremt höga halter av den kemiska vitamin E acetat hittades i nästan alla cannabis-innehållande vaping produkter som analyserades som en del av utredningen. Minst en vape-produkt som innehåller denna kemikalie har kopplats till varje person som insjuknat och lämnat in en produkt för provning i staten.


E-vitamin kemikalie är & #39; centrala fokus & #39; i vaping sjukdom utredning, hälso-tjänstemän säger
Vitamin E Chemical är “Key Focus” i vaping sjukdom utredning, hälso-tjänstemän säger
Laboratorietester som bedrivs vid New York State Department of Health ‘ s Wadsworth Center i Albany visade “mycket höga nivåer ” av vitamin E acetat i cannabis-innehållande prover, meddelade utrikesdepartementet.


Vitamin E acetat är nu “ett centralt fokus ” av statens utredning av sjukdomar, sade New York Department of Health. Några av de produkter som har befunnits innehålla vitamin E acetat är godis smaksatt vapes.
New York gov Andrew Cuomo på måndagen beordrade staten Health Department att utfärda tillåta att tre företag som marknadsför förtjockning agenter till företag som tillverkar vape vätskor-och fler företag förväntas undersökas.


Den Wadsworth Center erhållits prover av förtjockningsmedel från dessa tre företag och bestäms “de är nästan ren vitamin E-acetat olja, ” enligt guvernörens kontor.

Källa: Vape.se